veganske stekte nudler oppskrift

Stekte nudler

Verdens beste hverdagsmat! Jeg mener det! Stekte nudler med diverse grønnsaker i en sesam- og soyasaus leverer hver eneste gang. Kok nudlene, stek litt grønnsaker, rør sammen en saus, ha alt i samme panne og når det lukter godt er middagen klar.

Jeg vet mange av dere liker oppskrifter som beskriver alt som skal gjøres steg for stek, med veldig nøyaktige mengder, men jeg håper dere kan løsne litt opp i skuldrene og lære dere å improvisere litt. For når jeg lager slike retter som dette – da er det akkurat det jeg gjør. Jeg har kanskje kjøpt en paprika på vei hjem fra jobb. Så finner jeg to gulrøtter i kjøleskapet, kanskje noen sukkererter og et par sopp, og på kjøkkenbenken ligger det en løk og en halv kål fra i går.

Så kikker jeg inn i tørrvareskapet og finner fram noen nudler. Jeg har alltid mange ulike typer liggende, og i slike retter så oppfører de seg helt likt – de skal kokes og deretter stekes, og det er noe som alle nudler får til. Har du ris så funker det også, bare beregn litt mer koketid.

For… det som er hemmeligheten bak mine timinuttersmiddager, det er sausen. Jeg rører sammen en base med soyasaus, sesamolje, litt eddik (eller sitronsaft) og litt lønnesirup (eller annen søtning). Stort sett har jeg alltid i litt hvitløk og chili også. Vil jeg ha en tykk saus – og mer saus – så har jeg i litt vann med buljongterning og visper inn et par spiseskjeer maisstivelse eller potetstivelse.

Oppskriften under er slik det ble på bildene – men prøv deg så veldig gjerne fram med det du selv har i skapene.

Tips: Vil du ha i litt mer protein i denne retten så er det kjempegodt med cashewnøtter eller kikerter i. Et dryss sesamfrø på toppen gjør seg også bra.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 200 g nudler (pass på at de er uten egg)
  • 1 paprika
  • 2 gulrøtter
  • 100 g sukkererter
  • 100 g hodekål
  • 4 aromasopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss sesamolje
  • 2 ts eplesidereddik (eller annen lys eddik)
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ts chilisaus (kan sløyfes)

Framangsmåte: 

Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Skjær paprika i strimler, gulrøtter i ringer, snitt sukkererter og hodekål, skjær sopp i skiver, grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk. Eventuelt skjær alt i akkurat like biter.

Varm opp oljen til høy varme i en panne. Stek grønnsakene litt om gangen, de skal bli gylne. Legg de til sides fram til alt er stekt.

Rør sammen soyasaus, sesamolje, eplesidereddik, lønnesirup og chilisaus.

Ha nudler og alle grønnsakene tilbake i pannen, og stek til alt er rykende varmt. Hell på sausen, vend den forsiktig inn i resten. Server deretter retten rykende varm. Spis gjerne med pinner om du får det til.

FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Nam, dette ser digg ut!

    1. Mari Hult

      🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *