Vegetarbloggen
Jul

Ovnsbakt gresskar med valnøtter og granateple

Published on: December 21, 2015 at: 6:00 am
0 comments

Supert tilbehør til julemiddagen, påskemiddagen, søndagsmiddagen.. eller, faktisk, falafelen!

Denne oppskriften lagte jeg første gang til et matkurs. Temaet var falafel, og jeg trodde den skulle matche smakene fra Midt-Østen helt perfekt. Retten gjorde jo det, for all del, alle elsket den, men vi ble vel enige om at den hadde vært enda bedre til julemat. Du må nesten bare prøve selv!

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 flaskegresskar
  • Litt havsalt
  • 3 spiseskjeer tahini
  • 0,5 sitron
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 3 spiseskjeer hasselnøtter
  • 2 kvaster persille
  • 1 granateple

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Smør formen inn med olje.

Skjær skallet av flaskegresskaret. Skjær det i to på langs, fjern kjernene.

Skjær innmaten i skiver med tykkelse på cirka en halv centimeter. Legg disse bortover i formen. Dryss havsalt over og sett i ovnen. Bak i 40-45 minutter, til gresskarskivene er møre.

Gjør klar dressing og «topping» mens det bakes:

Rør sammen tahini, sitronsaft og lønnesirup i en liten skål.

Grovhakk hasselnøtter og persille. Rist nøttene i en tørr stekepanne på høy varme.

Rens ut kjernene fra granateplet.

granateplekjerner

Når gresskaret er ferdig heller du dressingen over, og topper med nøtter, persille og granateplekjerner. Server rykende varmt!

Ovnsbakt gresskar2

FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR FINNER DU HER. 

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"