Vegetarbloggen
Bønner og linser

Medisterkaker

Published on: December 6, 2013 at: 12:00 am
2 comments

Kjøttfrie medisterkaker må til i desember!

Konsistensen på tradisjonelle medisterkaker har aldri vært spesielt unik spør du meg, og smaken er også ganske enkel. Dette måtte veganiseres! Jeg prøvde meg fram med linser og kikertmel, og smakte det til med muskat og ingefær. Kjempegodt!

Veganske medisterkaker kan spises med poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy, eller serveres som tilbehør til nøttesteken på julaften.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2,5 desiliter tørka grønne linser + vann til bløtlegging
  • 1 desiliter matfløte av soya eller havre
  • 1 sjalottløk
  • 1 spiseskje økologisk buljongpulver, eventuelt en terning
  • 1,5 teskje tørket muskatpulver
  • 1,5 teskje tørket ingefærpulver
  • Salt og pepper
  • 3 spiseskjeer kikertmel
  • 0,5-1 desiliter hvetemel
  • Olje til steking

 

 

Framgangsmåte: 

Bløtlegg linsene i minst seks timer før du skal lage medisterkakene.

Hell av vannet og ha linsene og fløten over i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Hell over i en bolle. Finhakk løken og bland i. Bland også i buljongpulver, muskatpulver, ingefærpulver, salt og pepper.

Rør inn kikertmel og deretter hvetemel til du har en fast masse som det går greit å forme boller av. Det er ikke noe vits å smake på deigen, for både rå linser og rått kikertmel smaker ganske dårlig.

La massen stå i bollen i cirka en halvtime, eventuelt lenger, slik at den får sette seg godt.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. La en liten prøvekake og stek, sjekk at den holder fint sammen og smaker bra. Juster eventuelt med mer mel eller mer krydder.

Form kuler av linsedeigen og trykk de flate, 1-1,5 centimeter er en fin tykkelse.

Stek medisterkakene på hver side til de er gylne og fine.

Server varme med godt tilbehør.

linsekjøttkaker1

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

Share

Comments (2)

  1. Deilig oppskrift – tusen takk.
    Jeg endret litt på oppskriften og hadde 3 flate skjeer Gram mel, kun 0,5 dl hvetemel og litt mer Oatley fløte enn oppskriften sa. Men Trine; TO porsjoner? Jeg fikk 17 kaker!
    I alle fall – jeg har tilpasset oppskriften og er glad for å ha blitt gjort oppmerksom på den. Det var faktisk en ansatt hos Kinsarvik i Sandnes som gav meg en kopi!
    Tusen takk!

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂 Koselig med drahjelp fra Kinsarvik!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

vixen

Finalist i kategorien "Årets matblogger"