Vegetarbloggen
Bakst

Kokosmakroner

Published on: December 12, 2012 at: 12:00 am
2 comments

Kjempegode kokosmakroner helt uten egg. 

veganske kokosmakroner oppskrift

KOKOSMAKRONER: Kjempegode til jul.

Silketofu er en god venn i saftig julebakst, her er den brukt for å lage herlige kokosmakroner. Disse kan oppbevares i romtemperatur – bare de får stå i en lufttett boks.

Oppskriften er heftig inspirert av en i kokeboka Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar.

Ingredienser til to brett: 

  • 100 gram silketofu
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 spiseskjeer soyamelk
  • 1,5 desiliter hvitt sukker
  • Litt vaniljeestrakt
  • 1,75 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • Litt salt
  • 5 desiliter kokosmasse

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha silketofu, rapsolje, soyamelk, sukker og vaniljeestrakt i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.

Ha over i en bolle og rør inn bakepulver, salt og kokos. Vend det hele sammen til du har en jevn røre.

Bruk en spiseskje til å løfte røren i små klatter over på stekebrettene. Pass på at du har noen centimeter mellom dem, de utvider seg noe under steking.

Bak i 12-14 minutter, til de såvidt får noen brune flekker.

veganske kokosmakroner

Avkjøl helt før du har i en lufttett kakeboks. Kokosmakroner kan oppbevares i romtemperatur.

Tips: Dypp gjerne bunnen i smeltet sjokolade og la det stivne i kjøleskap før servering.

 FLERE OPPSKRIFTER PÅ JULEKAKER FINNER DU HER.

Share

Comments (2)

  1. Det står mel i ingredienslista, men ikke i framgangsmåten. Er det rett med mel?

    1. Mari Hult

      Ups, det har falt ut. Skal være i ja!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"