Vegansk bløtkake
Her har vi den: en skikkelig saftig og smakfull bløtkake, stappfull av syltetøy og pisket krem, og toppet med bær, nøtter og sjokolade. Og det beste av alt? Kaken er helt vegansk.
vegansk matformidling
Her har vi den: en skikkelig saftig og smakfull bløtkake, stappfull av syltetøy og pisket krem, og toppet med bær, nøtter og sjokolade. Og det beste av alt? Kaken er helt vegansk.
Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri.
Foto: Erik Sæter JørgensenStyling: Annika Herold I anledning 17. mai så spanderer jeg på oss en oppskrift fra boken min “Sykt godt”. Dette er den siste av de ordinære oppskriftene i boka, og du kan veldig gjerne si at jeg sparte det beste til slutt.
Første ukemeny på den nye bloggen! En (av mange) grunner til at jeg roet ned, og etter hvert sluttet med, å legge ut ukemenyer på Vegetarbloggen (den gamle bloggen min), var at det ble vanskeligere og vanskeligere teknisk.
Dette er en lettvint, smaksrik og rimelig salat. Har du grønnkål og tomater i hagen blir den ekstra billig.
Continue reading Grønnkålsalat med småtomater fra Sykt billigI litt over en måned har jeg ikke handlet mat. Dette har jeg gjort av tre grunner: 1. For å spare penger 2. For å få et mer bevisst forhold til egen råvarebeholdning, kaste mindre mat og dermed spare miljøet 3. For å bli mer les mer
Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå. Litt hakket sjokolade gjør forvirringen sammenligningen komplett.
Sommeren er her – og grillværet også!
Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men etter min mening får du igjen for innsatsen i form av kjempegod smak – og okei pluss næring.
Oslo vegetarfestival er det beste jeg vet. Tenk at det er mennesker der ute som dedikerer seg selv og tiden sin på å skape gode opplevelser for andre.
Nydelig smårett med eple, gulrot, bønnespirer og spinat.
Nydelig italiensk middag med gnocchi, sopp, spinat og soltørka tomat i en kremet saus.
Nydelige frokostrundstykker på dager du har litt bedre tid – og som tilbehør til blant annet suppe, salat og quiche.