Vegansk riskrem

Det er ingen grunn å droppe julens tradisjonssdessert selv om du er veganer!

Ingen jul uten riskrem, og vet du hva? Den blir bedre uten meieriprodukter. Kombinasjonen av soyamelk og kokosmelk gir en søt og god basisgrøt, og vispet havrefløte gjør desserten mindre mektig.

Trikset med å få riskremen perfekt, ligger for meg i risengrynsgrøten. Ikke bruk hurtigløsninger, men lag skikkelig grøt der all risen blir kokt nok. Hard ris er ikke god i riskrem.

Desserten smaker best sammen med en bærsaus, min favoritt er hjemmelaget bringebærsaus, men en lun kirsebærsaus gjør også nytten.

Riskrem


Ingredienser til fire porsjoner

  • 1 desiliter grøtris
  • Litt salt
  • 2 desiliter vann
  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 2,5 desiliter kokosmelk
  • En spiseskje sukker
  • Vispet havrefløte

Framgangsmåte

Kok opp ris, salt og vann under lokk. Spe med melk, og la det småkoke i ca en time. Rør av og til. Når grøten er ferdig blander du inn sukkeret, og setter til avkjøling.

Like før servering blander du inn havrekrem til du får ønsket konsistens.

Server med bærsaus, og glem for all del ikke mandelen!

Bringebærsaus

Ingredienser til fire porsjoner

  • 1 desiliter vann
  • 1 desiliter sukker
  • 250 gram bringebær

Framgangsmåte

Kok opp vann og sukker. Avkjøl.

Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene, til du får en jevn saus.

10 Comments

  1. Tone Jenssen Løbekk

    Hei:-) Kan denne lages dagen i forveien?

    1. Mari Hult

      Jepp, det går helt fint 🙂

  2. For den som ikke ska ha soya,hva kan man erstatte den med ?

    1. En annen type plantemelk 🙂

  3. Iben Sofie

    Hei. Får ikke fløten til å bli krem. Bruker Oatly sin. :/

    1. Er det sånn fløte til vipsing? Jeg pleier bruke go green sin visp, evt alpro sin vispbare.

  4. Sanna Erica

    Hei! Jeg bare lurer på hvilken kokosmelk bruker du? er det den i kartong eller i hermetikkboks?=)

    1. Mari Hult

      Til koking av grøt etc så foretrekker jeg i kartong. Når jeg skal bruke kokoskremen til å piske krem så bruker jeg i boks.

      1. LottaT

        Hei,
        Et lite triks ang kokosmelk i boks. Sett den opp/ned i kjøleskapet. Kokosvannet og -fløten skiller seg jo når den står. Når den står opp/ned, kan du ta den rett ut av kjølen, snu og åpne med en gang, og du har da all fløten lett tilgjengelig under lokket, det er bare å ta ut den tykke fløten og la vannet være igjen (sammen med litt småbiter fløte, selvsagt, dette kan du bruke til noe annet, i vafler, pannekaker, bakst el.lign).

        Tenkte at det sikkert er noen som ikke har hørt dette før, det gjør det mye enklere og kjappere og sånt liker i hvert fall jeg…

      2. Mari Hult

        Takk for tips 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *