Vegansk rømmegrøt

Glem pulverposer med ulumskheter i! Rømmegrøt lager du selv, og det tar ikke lenger enn et kvarter.

RØMMEGRØT: Kjempegodt til jul, megaenkelt å lage - helt uten meieriprodukter.

Et av mine beste barndomsminner er fra lille julaften – hvert år da mor og far var ferdige med å krangle om hvorvidt treet står beint eller ikke, og de felles konkluderte med at det vardet peneste treet de noensinne har hatt – da ruslet mor ned på kjøkken og laget rømmegrøt, mens far lurte på kanalen med Vidar Lønn Arnesen. Etter det har rømmegrøt hørt julen til, og den tradisjonen holder jeg fast ved også uten meieriprodukter!

Ingredienser til to porsjoner

 • Et beger Tofutti Sour Supreme veganrømme
 • En halv desiliter semulegryn
 • En halv desiliter hvetemel
 • En teskje salt
 • En spiseskje sukker
 • Tre desiliter vegetabilsk melk

Framgangsmåte

Ha rømmen i en gryte. Tilsett halvparten av gryn og mel, samt sukker og salt. Kok blandingen forsiktig opp mens du rører jevnlig. Når det koker rører du i resten av mel og gryn, og etterhvert sper du med melk til grøten er passe tykk. La det småkoke i fem minutter, og grøten er ferdig!

Server med en gang, gjerne sammen med sukker, kanel, vegansmør og et glass saft.

LES MER:

Vegansk julemiddag del 1

Vegansk julemiddag del 2

Julesnop

Julekaker

5 Comments

 1. Hei! Jeg lagde denne i fjor 17.mai men jeg tåler ikke semulegryn, så hva kan jeg bytte det ut med? Jeg husker ikke hva jeg byttet det ut med i fjor Har du noen tips muligens?

  1. Mari Hult

   Kanskje rismel går greit? Jeg vet ikke helt 🙁

 2. Jeg prøvde med soyamelk usøtet; men ble ikke helt det resultatet jeg ønska, tips til annen melk som funker? 🙂

 3. Hei! Er det mulig å bruke noe annet enn den rømmen du har i oppskriften? Hva med den svarte boksen fra Oatly som er noe sånt som creme Fresh eller noe? 🙂

  1. Jeg har ikke prøvd, men antar at det går kjempefint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *