Go Back
Vegansk brownie med peanøtter

Veganske brownies med peanøtter

Skikkelig saftige og digge brownies med salte peanøtter, ekstra gode servert med karamellsaus.
Prep Time 15 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 50 mins
Course bakst
Servings 1 liten langpanne

Ingredients
  

  • 1,8 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1,8 dl nøytral matolje (f.eks. helt vanlig solsikke- eller rapsolje)
  • 4 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,2 dl kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vanilje ren vanilje, eventuelt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 200 g melkefri bakesjokolade f.eks. en av de mørkeste til Odense eller Coop
  • 100 g rista, salte peanøtter
  • eventuelt karamellsaus eller melis til servering. Eller pisket krem. Eller vaniljeis!

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*30 centimeter med bakepapir.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
  • I en større bolle rører du sammen hvetemel, kakaopulver, natron, vanilje og salt. Hell i de våte ingrediensene, og visp det raskt sammen. Det er viktig å ikke vispe for mye her.
  • Finhakk sjokoladen og vend denne og peanøttene forsiktig inn til slutt. Ha røren over i formen, glatt til på toppen.
  • Stek i cirka 35 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.
  • Avkjøl kaken i kjøleskap. Skjær opp i biter før servering, server veldig gjerne med litt karamellsaus, eller noe annet godt.
Keyword brownies