Go Back

Kantarell stroganoff

Nydelig soppgryte som passer kjempegodt med potetstappe eller pasta.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 35 mins
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g kantarell
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver ev. grønnsakskraft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 dl vegansk matfløte ev. fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 4 stilker bladpersille
  • potetstappe eller pasta til servering

Instructions
 

  • Før du starter er det greit å lese gjennom oppskriften, vurdere hvor lang tid du trenger, og legge inn å lage enten potetstappe eller å koke pasta underveis.
  • Børst jord av kantarellene, dersom de er store kan du rive dem i litt mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp olje til høy temperatur i en panne med høye kanter. Ha i kantarellene og stek dem gylne. Skru deretter varmen ned til medium, og tilsett sjalottløk, hvitløk, paprikapulver og røkt paprikapulver (samt litt ekstra olje, om det er blitt tørt).
  • Visp sammen hvetemel, vann med buljongpulver, sennep, matfløte og sitronsaft, og hell over soppen. La det koke i 5-10 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
  • Grovhakk bladpersillen og ha over den ferdige gryteretten. Servér med potetstappe eller pasta.

Notes

 
 
 
 
Keyword gryterett