Go Back
vegansk squashpizza med hummus

Squashpizza med hummus

Smaksrik pizza med masse godt fra hagen.
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Heving 45 mins
Total Time 1 hr 25 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Pizzadeig

  • 1 ss tørrgjær
  • 2 dl lunka vann
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts sukker
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Toppinger

  • 1 squash
  • 2 ts salt
  • 1 liten løk
  • 5 småtomater
  • 4 stilker timian
  • 2 ss olivenolje
  • eventuelt litt chilisalt

Hummus

  • 4 dl kokte kikerter (innholdet fra en kartong/boks)
  • 0,5 sitron
  • 2 små hvitløksfedd eller 1 stort
  • 4 ss tahini
  • salt
  • 1-2 dl vann

Instructions
 

Pizzadeig

  • Rør ut gjæren i lunka vann. Tilsett også olivenolje og sukker.
  • Ha hvetemel og salt i en stor bolle, rør deretter inn gjærblandingen. Elt deigen godt - bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk bollen til, og sett deigen til heving i 45 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader når det er 10 minutter igjen av hevetiden. Kle et stekebrett med bakepapir.

Toppinger

  • Skjær squash i tynne skiver. Legg kjøkkenpapir på en tallerken, fordel squashskivene over, og dryss salt på toppen. Dette gjør vi for at litt vann skal trekke ut av squashen, slik at den ikke gjør pizzadeigen bløt i ovnen.
  • Skjær løken i tynne ringer, småtomatene i skiver og finhakk timian.
  • Når deigen er ferdig hevet, kjevler eller drar du den ut på stekebrettet. Prøv å få den så tynn og jevn som mulig. Hell på ca. 1 ss olivenolje.
  • Bruk kjøkkenpapiret og tørk av salt og væske av squashen. Fordel den utover pizzabunnen, ha så på løk, tomat og timian. Topp med 1 ss olivenolje og ev. litt chilisalt. På bildene har jeg også brukt timianblomster, de legges i så fall på pizzaen etter steking.
  • Sett i ovnen og stek i 15-20 minutten, til squashskivene er gylne og fine. Lag hummusen mens pizzaen står i ovnen.

Hummus

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en foodprocessor og tilsett sitronsaft, hvitløk og tahini. Kjør til en jevn hummus, spe med vann til ønsket konsistens. Jeg pleier å kjøre hummusen ganske lenge, slik at den blir skikkelig kremet. Smak til med salt.
  • Topp den ferdige pizzaen med hummus (og eventuelt timianblomster), og nyt den rykende varm.
Keyword pizza