Go Back

Ovnsbakt havregrøt med tranebær

En slags frokost/kake-hybrid som smaker like godt på morgenen som på kvelden.
Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins
Course frokost
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

  • 2 ss mandler
  • 1 banan
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts kanel
  • 0,5 dl mandelmelk
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sirup
  • 1 dl tranebær eller andre bær
  • yoghurt naturell og blåbær til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en liten ildfast form.
  • Grovhakk mandlene og skjær bananen i skiver.
  • Ha havregryn, chiafrø og kanel i formen, og rør det forsiktig sammen.
  • Hell i mandelmelk, vann og sirup, og rør rundt. Vend deretter forsiktig inn banan og tranebær. Topp med de hakka mandlene.
  • Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter, til toppen blir gyllen og fin (men ikke brent).
  • Server ovnsbakt havregrøt varm eller lun, yoghurt naturell og blåbær er kjempegodt på toppen.
Keyword havregrøt