Go Back
pasta i gresskarsaus

Pasta i gresskarsaus

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 flaskegresskar eller annen type gresskar
  • 1 sjalottløk
  • salt
  • 200 g tørka pasta pass på at den er uten egg
  • olivenolje til steking
  • 10 blad salvie sånn ca.
  • 1,5 dl vegansk matfløte
  • 1 ts eplesidereddik eventuelt sitronsaft
  • 4 ss gresskarkjerner

Instructions
 

  • Skjær skallet av gresskaret, del det i to på midten og fjern eventuelle kjerner (disse kan du steke i olje og ha på salt, blir godt!). Skjær fruktkjøttet i terninger med lengder på litt under 1 cm. Finhakk sjalottløk.
  • Kok opp godt med vann i en gryte, ha i litt salt. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stor gryte eller panne. Ha i gresskar, krydre med litt salt, og la det steke i noen minutter. Ha så i sjalottløk, og stek i et par minutter til.
  • Dytt gresskaret til side slik at det tar ca. halvparten av bunnen gryten. Ha i litt mer olje i den tomme delen, og ha i salviebladene. Fres dem i et par minutter. Rør dem deretter sammen med gresskarterningene.
  • Hell på vegansk fløte og eddik, og la gresskaret putre til pastaen er klar. Sil vannet av pastaen, ha den over i gryten med gresskarblandingen, rør sammen, smak eventuelt til med mer salt.
  • Servér retten rykende varm, topp med gresskarkjerner.
Keyword gresskar, pasta