Go Back
middagsvafler

Middagsvafler med smak av India

Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 35 mins
Course hovedrett, vafler
Cuisine indisk
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g potet
  • 0,5 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker koriander
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl hvetemel
  • 3 dl kikertmel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl vann
  • olje til steking

Instructions
 

  • Vask eller skrell potetene, riv dem deretter på den grove siden av et rivjern. Grovhakk blomkålen.
  • Finhakk sjalottløk, chili og koriander. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Rør sammen spisskummen, gurkemeie, garam masala, salt, hvetemel, kikertmel og bakepulver i en bolle. Hell i vannet og visp det sammen til en jevn røre.
  • Vend inn potet, blomkål, løk, chili, koriander, hvitløk og ingefær. La røren stå i 15-20 minutter før steking.
  • Gni litt olje i vaffeljernet, ha i røre slik at det nesten går helt ut i kantene, og stek vaflene til de er gjennomstekte. Ca. 5 minutter skal passe bra, men det kommer litt an på hvor sterkt vaffeljernet er. Dersom kikertmelet ikke blir gjennomstekt er det litt beiskt i smaken, så her anbefaler jeg å være tålmodig.
  • Servér vaflene varme med gode sauser til, for eksempel raita og plommechutney,