Go Back
vegansk nachos

Vegansk nachos

Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 35 mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Farse

  • 2 ss olje til steking
  • 100 g vegansk farse
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup

Cashewkrem

  • 2 dl cashewnøtter
  • 0,5 dl vann
  • 1 dl næringsgjær
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss sitronsaft

Salsa

  • 1 avokado
  • 5-6-7 småtomater eller 1 stor
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker koriander

Montering

  • 1 jalapenño
  • 200 g vegansk ost til smelting gjerne 2-3 ulike typer
  • 150 g tortillachips

Instructions
 

Farse

  • Varm opp en stekepanne til medium til høy temperatur. Ha i olje, farse, spisskummen, chilipulver, koriander, røkt paprikapulver, hvitløkspulver og løkpulver. Stek til farsen begynner å få stekeskorpe. Rør sammen soyasaus og sirup, hell over, og ta platen av varmen.

Cashewkrem

  • Dersom du har tid blir det ekstra godt om nøttene får ligge i bløt i vann litt før bruk. I så fall heller du av vannet før neste steg.
  • Ha nøtter, 0,5 dl vann, næringsgjær, hvitløk, salt og sitronsaft i en blender, og kjør til du har en helt jevn krem. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for hardt.

Salsa

  • Skjær avokado og tomater i terninger, finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander. Rør alt sammen.

Montering, steking og servering

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en stor ildfast form. Skjær jalapeñoen i tynne skiver, og riv osten.
  • Ha tortillachipsene i formen. Fordel farsen over, deretter osten, og topp med jalapeñoen. Sett i ovnen og stek i 12-15 minutter.
  • Topp den nystekte nachosen med cashewkrem og salsaen, og nyt retten med en gang.
Keyword nachos