Go Back
lørsdagspizza

Vegansk lørdagspizza

Knallgod pizza med plantebasert kjøttdeig og ost.
Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Heving 1 hr
Total Time 1 hr 50 mins
Course hovedrett
Servings 2 store pizzaer

Ingredients
  

Pizzadeig (NB du kan lage andre typer deig - ta din favoritt til fire porsjoner)

  • 6 dl vann
  • 2 ss tørrgjær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 14-15 dl hvetemel pluss ekstra til utbaking

Tomatsaus

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss tørka oregano
  • 0,5 ts chiliflak
  • 2 bokser tomater ca. 8 dl til sammen
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann

Farse og topping

  • 2 ss olje til steking
  • 200 g vegansk farse
  • 1 ts salt
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 200 g revet vegansk ost til smelting
  • 1 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 2 stilker oregano
  • 50 g ruccola

Instructions
 

Pizzadeig

  • Varm opp vannet til ca. 30 grader. Ha det i en bolle, rør inn tørrgjøren. Ha deretter i resten av ingrediensene og elt det sammen til en jevn og smidig deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. én time. Gjør klar tomatsaus, farse og toppinger mens du venter.

Tomatsaus

  • Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i litt olje, løk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter sukker, balsamicoeddik, oregano og chiliflak. Rør det sammen.
  • Hell på de knuste tomatene, tomatpureen og vannet, la det koke opp, skru ned varmen og la sausen putre på lav varme til farsen er stekt og deigen er hevet.

Farse

  • Her kommer kryddermengden og steketiden litt an på hva slags type farse du har. Jeg anbefaler å steke den i olje, og krydre med salt, røkt paprikapulver, hvitløkspulver og løkpulver. Synes du smaken blir litt tam, kan du gjerne supplere med litt soyasaus, liquid smoke, sirup og næringsgjær.

Utbaking og steking

  • Forvarm stekeovnen til 250 grader og kle to stekebrett med bakepapir. Del pizzadeigen i to like store emner. Kjevle dem ut og ha dem over på stekebrettene.
  • Fordel tomatsausen utover på de to pizzaene. Ha farsen over, og legg osten i et tynt lag over der igjen. Topp med noen dråper kaldpresset olje (ca. 1 ss per pizza skal være nok).
  • Ha i den første pizzaen og stek den i 8-10 minutter. Topp den med bladene fra én oreganostilk samt ruccola med en gang den kommer ut av ovnen, og server den rykende varm. Stek den andre mens dere spiser den første (dersom du ikke har to ovner. Da er det bare å kjøre på og steke begge samtidig).
Keyword pizza