Go Back
plommekompott med vaniljeis

Plommekompott

Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course dessert
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 900 g plommer
  • 175 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • eventuelt 1 ss maisstivelse rørt ut i 2 ss vann
  • plantebasert is, melk eller fløte til servering

Instructions
 

  • Fjern steinene fra plommene. Kok opp vann og sukker i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs, grav ut litt innmat og ha både innmat og stang oppi gryta. Ha også i kanelstang og stjerneanis.
  • Når det koker har du i plommene (altså uten steinene). La det koke opp, og deretter kompotten koke til plommene er myke og begynner å løse seg opp litt. Fjern vaniljestang, kanelstang og stjerneanis.
  • Vil du ha en tykkere kompott kan du røre sammen maisstivelse og vann og helle i. La det koke bitte litt til, så tykner kompotten.
  • Server plommekompott lun eller kald, gjerne sammen med vaniljeis, melk eller fløte.
Keyword plommer