Go Back
plommechutney

Plommechutney

Nydelig dipp som passer supert til indisk mat.
Prep Time 10 mins
Cook Time 45 mins
Course saus
Cuisine indisk
Servings 1 stort glass

Ingredients
  

  • 600 g plommer
  • 1 løk
  • 1 rød chili eventuelt 1 ts chiliflak
  • 2 dl sukker
  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ts salt
  • 1 kanelstang
  • 1 dl rosiner

Instructions
 

  • Fjern stein og harde stilker fra plommene, og skjær dem i litt mindre biter. Grovhakk løk, finhakk chili.
  • Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke opp. Skru ned varmen litt, ha på lokk, og la chutneyen småkoke til i ca. 45 minutter, til den har tyknet godt. Rør i blant for å være sikker på at den ikke brenner seg.
  • Ha over i en skål om du skal servere den med en gang, eller ha på sterile glass dersom du skal oppbevare den over tid. Plommechutney smaker enormt godt til indisk mat.
Keyword chutney, plommer