Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en stekerist med bakepapir.
Skjær rispapiret i strimler med en skarp kniv. Rør sammen de andre ingrediensene i en bolle. Fyll en annen bolle med vann.
Legg to striper rispapir oppå hverandre. Dypp dem raskt i vannet slik at de klebes mot hverandre. Tørk av overflødig vann og legg de i marinaden. Legg dem deretter på risten med bakepapir. Gjenta med alle rispapirstrimlene. Pensle resten av marinaden på for ekstra mye smak.
Bak i ovnen i 7-9 minutter, eller til de er sprø.
Halvveis i steketiden vil de begynne å se ferdige ut, derfra er det ekstra viktig å følge med når de blåser seg opp litt, for å få de ut av ovnen før de brenner seg.
Vegansk BLT-sandwich
Skjær tomatene i tykke skiver.
Smør aioli på brødskivene. Legg på salat, tomater og rispapirbacon på halvparten av skivene, legg de andre over, og sandwichen er klar til å nytes.
Notes
Rispapirbacon oppbevares i lufttett beholder på romtemperatur – de er bra i opp til tre dager.