Go Back
Hummustallerken med couscous

Hummustallerken med ovnsbakt aubergine

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Course hovedrett, snack
Cuisine marokkansk
Servings 2 tallerker

Ingredients
  

  • 1 aubergine
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 2 dl couscous
  • 6 dadler
  • 4 ss rista og salta cashewnøtter
  • 4 stilker koriander
  • 400 g hummus
  • 1 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
  • brødpinner, pitabrød, focaccia eller annet brød til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Del auberginen i to på langs, og skjær den deretter i skiver med tykkelse på ca. 0,5 cm. Ha dem i en bolle og ha i 1 ss olje, salt, pepper, paprikapulver, spisskummen, chilipulver og hvitløkspulver. Vend alt godt sammen, fordel ut over stekebrettet og stek i 15-20 minutter. Pass på så det ikke brenner seg. Gjør klar resten i mellomtiden.
  • Kok couscous etter anvisning på pakken. Fjær stein fra dadlene og skjær dem i mindre biter. Grovhakk cashewnøtter og finhakk koriander.
  • Anrett hummus på tallerkener (jeg pleier å bruke baksiden av en spiseskje på å fordele den rundt). Topp med couscous, aubergine, dadler, cashewnøtter og koriander. Noen dråper kaldresset olje på toppen gjør det hele enda bedre.
  • Servér hummustallerken med brødpinner, pitabrød, focaccia eller tilsvarende.
Keyword hummus