Go Back
Grillet polenta med gresskar og cashewkrem

Grillet polenta med gresskar og cashewkrem

Herlig grillet polenta og gresskar, servert med hjemmelaget cashewkrem! Denne oppskriften tar litt tid å forberede, men når du først kommer til grillingen går det kjapt for seg.
Prep Time 2 hrs
Grilling 20 mins
Total Time 2 hrs 20 mins
Course grillmat, hovedrett

Ingredients
  

  • 1 l vann med 1 ss grønnsaksbuljongpulver eller 2 terninger
  • 1 ss provencekrydder eller kombinasjon av oregano, basilikum, rosmarin, timian og/eller merian
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • salt
  • 4 dl polentamel
  • 1 ss vegansk margarin

Gresskar

  • 1 flaskegresskar eller delikata

Cashewkrem

  • 2 dl cashewnøtter helst urista og usalta
  • 1 dl vann
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 hvitløksfedd eller 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 ts sitronsaft
  • salt

Grilling og montering

  • litt olje til pensling
  • salt
  • pepper
  • gresskarkjerner til servering

Instructions
 

  • Kle en form på ca 25*25 cm med bakepapir. Kok opp vann med buljongpulver, provencekrydder og næringsgjær. Smak deg eventuelt til med litt salt, her spiller saltinnholdet i buljongpulveret inn.
  • Skru varmen ned slik at det såvidt småputrer. Hell i litt og litt polenta mens du visper. Heller du for fort eller bruker for høy varme vil det sprute noe voldsomt og du kan brenne deg.
  • La polentaen småkoke i fem til ti minutter, den skal tykne ganske godt. Rør inn margarinen.
  • Hell over i formen. Sett kaldt slik at polentaen stivner.

Gresskar

  • Skjell gresskaret og skjær det i ringer med tykkelse på cirka en halv centimeter. 

Cashewkrem

  • Bløtlegg nøttene i vann før bruk. Sil av vannet, ha nøttene over i en foodprocessor og tilsett 1 dl vann, næringsgjær, soyasaus, hvitløk og sitronsaft. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt. Sett kaldt fram til montering.

Grilling og montering

  • Lag ringer av polentaen eller skjær den firkanter på ca 5*5 cm. Lager du runde polentasirkler kan du steke avskåret som krutonger, eventuelt kan du kna dem sammen og lage flere sirkler.
  • Pensle gresskaret med olje og grill i 5-6 minutter på begge sider, slik at de blir gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
  • Grill polentaen i et par minutter på hver side.
  • Legg gresskar, polenta og cashewkrem lagvis, topp med gresskarkjerner.
Keyword polenta