Go Back
Couscous-salat med grillet squash og tahinisaus

Couscous-salat med grillet squash og tahinisaus

Herlig grillrett som kan serveres både som hovedrett og som tilbehør.
Prep Time 20 mins
Grilling 10 mins
Total Time 30 mins
Course grillmat
Cuisine Midt-Østen
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 squash
  • salt
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 3 dl couscous
  • 0,5 agurk
  • 1 håndfull kirsebærtomater
  • 1 kvast mynte
  • 1 kvast bladpersille

Tahinisaus

  • 4 ss tahini
  • 5 ss vegansk yoghurt naturell
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 sitron
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skjær squashen i skiver. Legg disse i et dørslag (ev en tallerken dekket av kjøkkenpapir), dryss over 1 ts salt og la det ligge i 10 minutter slik at saltet får presset ut en del overflødig væske.
  • Finhakk hvitløk og ha i en bolle sammen med sitron og olivenolje. Spar til squashen er ferdig grillet/stekt.
  • Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Skjær agurk i små terninger, og skjær tomatene i 2 eller 4. Finhakk mynte og persille.
  • Bruk en gaffel til å røre litt i couscousen slik at den blir luftig. Ha i agurk, tomat, mynte og persille.
  • Før servering tørker du væske av squashskivene, og griller eller steker dem på begge sider. Ha dem rett fra grillen og over i olivenoljemarinaden slik at smakene får trekke inn. Legg dem deretter på toppen av couscousen. Server med tahinisaus.

Tahinisaus

  • Rør sammen tahini, yoghurt og lønnesirup i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Keyword squash