Go Back

Stekt blomkålris

Dette er ganske som stekt ris, egentlig. Virkelig perfekt om du har en blomkål som begynner å bli myk i skuffen. Mal dem opp, stek i panna, og tilsett masse godt! Her går jeg for en slags middelshavs-variant, med pinjekjerner, granateple, sitron, eple, karri og persille. Prøv gjerne med sesamfrø, chili, vårløk og soyasaus, om du synes det er mer spennende, eller ta helt av med tacokrydder i.

5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Course hovedrett
Cuisine Middelhavet
Servings 2 porsjoner
Calories 389 kcal

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd
  • 2 dadler
  • 1 eple
  • 0,5 granateple
  • 6 stilker bladpersille
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss gult karripulver
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 sitron
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss kokosmasse
  • salt

Instructions
 

  • Del blomkålen i buketter, og skjær stilken i litt mindre biter. Ha alt i en foodprocessor og kjør til det er på størrelse med riskorn.

  • Finhakk hvitløk. Skjær dadlene i mindre biter, fjern steinene. Skjær eplet i terninger, og ta ut kjernene fra granateplet. Grovhakk persille.

  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha først i blomkålbitene og stek til de begynner å bli gylne. Tilsett hvitløk og karripulver, og rør sammen. Tilsett deretter 0,5 ts chiliflak, mesteparten av kokosmassen og dadler. Rør det hele godt sammen.

  • Stek i noen minutter til. Press i sitronsaften. Rør inn pinjekjerner og persille (spar litt til pynt).

  • Skru av varmen varmen, rør deretter inn epleterninger og granateplekjerner, og smak til med salt.

  • Server blomkålrisen rykende varm, topp med resten av persillen, kokosmassen samt chiliflak.

Keyword restemat