Go Back
Ovnsbakt søtpotetcurry

Ovnsbakt søtpotecurry

Knallgod indisk middag som metter godt! Retten kan serveres som den er uten noe tilbehør til. På bildene her har jeg likevel servert den med ris og mangochutney, fordi jeg synes det er så godt. Da holder oppskriften til fire porsjoner. Dersom du dropper risen får du nok til to (store) porsjoner.
Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr 10 mins
Total Time 1 hr 20 mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g tørka linser brune eller grønne
  • 600 g søtpotet ca. 2 mellomstore
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss garam masala
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 bokser knuste tomater a 4 dl
  • 2,5 dl vann
  • salt
  • pepper
  • 1 sitron
  • 4 stilker koriander
  • ris til servering
  • mangochutney til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft), og finn fram en gryte som tåler å stå i ovn.

  • Bløtlegg linsene i litt vann mens du gjør klar resten. Har du tid er det best å legge dem i bløt noen timer før oppstart.

  • Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær.

  • Sett gryten på komfyren, ha i litt olje og varm den opp til medium temperatur. Ha i hvitløk, sjalottløk, ingefær, gurkemeie, spisskummen og garam masala, og la det steke i noen minutter. Ha deretter i søtpotetterningene, kokosmelk, knuste tomater, vann, salt, pepper og saften fra sitronen. Sil vannet av linsene og ha i dem også. Rør godt sammen.

  • Ha lokk på gryten, og flytt den fra komfyren og inn i stekeovnen. La den stå der i 50-55 minutter. Ta ut, juster eventuelt med litt med krydder, og server retten rykende varm. Jeg synes at det smaker godt med litt koriander på toppen, og ris og mangochutney ved siden av.

Keyword gryterett