Go Back

Vegansk eplekake

Denne kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk.

Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 50 mins
Course bakst
Cuisine norsk
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 75 g vegansk margarin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 2 dl soyamelk
  • 4 epler
  • kanel
  • perlesukker

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel en paiform.

  • Smuldre margarin og sukker i en bolle. Sil hvetemel og bakepulver over, og bland det i. Tilsett melken, og arbeid deigen raskt sammen. Ha deigen over i kakeformen.

  • Skjær eplene i skiver, og legg dem over deigen. Dryss kanel og perlesukker på toppen.

  • Stekes på nederste rille i 30-40 min.

  • Kaken smakes best mens den fremdeles er lun, men holder seg flere dager i kjøleskap.

Keyword kake