Melkefri riskrem
Nydelig, fyldig og smakfull vegansk riskrem - helt uten meieriprodukter.
Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 15 mins
Course dessert
Cuisine julemat
- 2 dl grøtris se kommentar 1 under
- 4 dl vann
- 2 ts salt
- 5 dl soyamelk helst søtet
- 5 dl kokosmelk
- 2 pakker vispbar soyafløte se kommentar 2 under
- eventuelt litt sukker
- 1 mandel
Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken med grøtris, vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.
Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.
Vend grøten inn i kremen og servér riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!
- Bor du i et land der de ikke selger grøtris, kan du komme deg gjennom oppskrifter ved å bruke risottoris istedenfor.
- Jeg foretrekker den røde til Alpro., og her er mengdeforholdet beregnet til den. Du kan også bruke den vispbare fløten til Gryr, men da trenger du kanskje ikke like mye.