Go Back
falafel med hummus og ptoetbåter

Perfekt falafel

Slik lager du en nydelig og knallgod falafel, omtrent slik de blir servert på restauranter fra Midt-Østen.
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Bløtlegging 8 hrs
Total Time 8 hrs 30 mins
Course hovedrett
Cuisine Middelhavet
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 stilker koriander
  • 0,5 rød chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts bakepulver
  • 4-5 ss hvetemel eller kikertmel
  • olje til steking

Instructions
 

  • Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer.

  • Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin med kniver. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver.

  • La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.

  • Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.

  • Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst  2 timer.

  • Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene.
    Dytt de litt ned med en gaffel slik at de blir cirka én centimeter tykke.


  • Stek på begge sider og server varme, gjerne sammen med pitabrød, en god dressing og masse salat. Hummus er også godt til falafel.

Video

Notes

Falaflene kan også stekes i ovn, på videoen vises framgangsmåten på det. 
Keyword falafel