Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer.
Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin med kniver. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver.
La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.
Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.
Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst 2 timer.
Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene.Dytt de litt ned med en gaffel slik at de blir cirka én centimeter tykke.
Stek på begge sider og server varme, gjerne sammen med pitabrød, en god dressing og masse salat. Hummus er også godt til falafel.
Video
Notes
Falaflene kan også stekes i ovn, på videoen vises framgangsmåten på det.