Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer og deretter kokes i et kvarter. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og å skylle dem i litt kaldt vann.
Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, koriander, spisskummen og paprika, og la det surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i blomkålbukettene, og stek dem noen minutter sammen med krydderblandingen. Vend på det hele slik at det ikke brenner seg.
Hell deretter på tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke i cirka 15 minutter – til blomkålbukettene er ganske gjennomkokte. Rør inn kikertene, og la dem putre i sausen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Servér retten med kokosris (oppskrift under), og ha litt koriander på toppen.
Kokosris
Skyll risen i godt med vann. Kok opp kokosmelk, 2 dl vann og salt. Ha i ris og kok under lokk til all væsken er absorbert. Ca. 20 minutter. Jeg pleier å skru varmen ned til ganske lavt etter 10 minutter.
Keyword blomkål, gryterett, indisk daal, kikerter, tikka masala