Go Back
blomkål tikka masala

Blomkål tikka masala

Dette er en knallgod indisk rett med blomkål og kikerter i en krydret saus, servert med fyldig kokosris.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Eventuell bløtlegging av kikerter 8 hrs
Total Time 8 hrs 30 mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Blomkål tikka masala

  • 1 boks kikerter (eventuelt 2 dl tørka)
  • 1 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1,5 ss garam masala
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 4 dl knuste tomater (1 boks/kartong)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander

Kokosris

  • 2,5 dl ris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt

Instructions
 

Blomkål tikka masala

  • Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer og deretter kokes i et kvarter. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og å skylle dem i litt kaldt vann.

  • Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, koriander, spisskummen og paprika, og la det surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i blomkålbukettene, og stek dem noen minutter sammen med krydderblandingen. Vend på det hele slik at det ikke brenner seg.

  • Hell deretter på tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke i cirka 15 minutter – til blomkålbukettene er ganske gjennomkokte. Rør inn kikertene, og la dem putre i sausen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

  • Servér retten med kokosris (oppskrift under), og ha litt koriander på toppen.

Kokosris

  • Skyll risen i godt med vann. Kok opp kokosmelk, 2 dl vann og salt. Ha i ris og kok under lokk til all væsken er absorbert. Ca. 20 minutter. Jeg pleier å skru varmen ned til ganske lavt etter 10 minutter.

Keyword blomkål, gryterett, indisk daal, kikerter, tikka masala