3,5dlvann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
2bokserknuste tomater(ca. 8 dl til sammen)
1bokskoksmelk(ca. 4 dl)
1sitron
salt
frisk koriander
ris til servering(valgfritt)
Instructions
Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i et par minutter. Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til. Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, ha deretter på lokk og skru ned varmen litt. La det småkoke til linsene er møre, cirka 20 minutter. Du trenger ikke å ha lokk på gryten.
Smak til med sitronsaft og salt. Grovhakk koriander og ha over rett før servering. Daal smaker godt som den er, og passer også veldig bra sammen med ris.