Go Back
vegansk vegetarisk ribbe oppskrift vegetarbloggen

Vegansk soyaribbe

Knasende og kjempegod vegansk ribbe laget på under halvtimen!
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 8 tørka soyabiffer (eller 25 soyamedaljonger)
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss liquid smoke
  • 0,5 dl næringsgjær
  • salt og pepper
  • olje til steking

Instructions
 

  • Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i soyabiffene og la de koke i 5-6 minutter. Hell av vannet, prøv å presse ut så mye væske så mulig av biffene (pass på så du ikke brenner deg).

  • Rør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær, salt og pepper i en dyp tallerken. Ha i soyabiffene og vend de i denne marinaden. La de stå i 5-10 minutter slik at smakene trekker skikkelig inn.

  • Varm opp litt olje til medium/høy varme i en tykkbunnet panne. Legg rent kjøkkepapir på en tallerken ved siden av komfyren.

  • Ha i biffene og stek de godt på hver side – de skal bli gylne og fine men ikke brente. Ha på mer olje etterhvert som det blir tørt i pannen.

  • Legg de stekte biffene over på kjøkkenpapiret slik at oljen får renne av.

  • Skjær soyabiffene i 3-4 stykker og servér ribbebitene rykende varme. Bruker du soyamedaljonger trenger du ikke skjære de opp før servering.

Keyword jul, julemat, vegansk ribbe