Go Back
bananskallbacon

Bananskallbacon

Knasende vegansk "bacon" med smak av røyk og salt.
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Marinering 2 hrs
Total Time 2 hrs 20 mins
Course Side Dish

Ingredients
  

  • 3 bananer trenger bare skallet - se kommentar under
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup
  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • olje til steking

Instructions
 

  • Vask bananene.
  • Riv av bananskallet (2-3 strimler per banan er bra), spar på fruktkjøttet og riv ut innmaten på baksiden av skallene.
  • Rør sammen soyasaus, sirup, liquid smoke, hvitløkspulver, løkpulver og røkt paprikapulver til marinade. Ha i bananskallene og sett i kjøleskapet et par timer.
  • Stek bananskallene på hver side, her kan du styre selv hvor sprø du vil ha dem. Jeg foretrekker dem nesten brent.
  • Spis med en gang - enten som bacon i en rett, eller som snacks.

Notes

Jo brunere banan, jo søtere "bacon". Jeg bruker økologiske bananer til denne oppskriften, for mistenker at skall fullt av sprøytemidler ikke er bra for oss.
Keyword bacon