Go Back
vegansk quesadilla

Quesadillas med søpotet og svarte bønner

Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Course Main Course
Cuisine Mexican
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl svarte bønner (hermetiske. Eventuelt 2 dl tørka bønner)
  • 200 g søtpotet
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 liten boks mais
  • 2,5 dl revet vegansk ost som passer til smelting
  • 4 store hvetetortillaer (eller 8 mindre)
  • guacamole og/eller tomatsalsa til servering

Instructions
 

  • Bruker du hermetiske bønner, holder det å helle av laken og å skylle dem i litt kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk. Ha dem i en stor bolle.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i ganske små terninger. Lengder på 0,5 cm er fint.
  • Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en panne. Ha i søtpotetterninger, salt, spisskummen, røkt paprika og chilipulver, og stek til du lett kan stikke en gaffel gjennom en terning. Ha søtetterningene over i bollen med bønnene. Spar stekepannen til du skal steke quesadillaene - det gjør ingenting om det er litt olje igjen i den.
  • Ha mais og ost i samme bolle, og vend alt godt sammen,
  • Fordel godt med blandingen på en hvetetortilla. Blandingen skal dekke hele tortillaen, men ikke ligge i "flere lag" liksom. Legg en annen tortilla oppå og press ned. Gjenta på flere tortillaer til du har brukt opp massen.
  • Ha pannen tilbake på varmen, skru denne gangen temperaturen til medium. Stek en og en quesadilla på begge sider til de er gylne, og osten inni begynner å smelte.
  • Skjær i "pizzastykker" og server dem rykende varme, gjerne sammen med guacamole og/eller tomatsalsa.
Keyword quesadilla