Go Back
plantebaserte plommemuffins veganske

Veganske plommemuffins

Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Course bakst
Servings 12 stk

Ingredients
  

  • 6-8 plommer (eventuelt 2-3 epler)
  • 2,5 dl soyamelk
  • 1 ss maisstivelse
  • 0,75 dl olje
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts vanilje (rent vaniljepulver fra vaniljestang, eventuelt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker)
  • 5 dl hvetemel

Smuldretopping

  • 2 toppa ss vegansk margarin
  • 1 ts kanel
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g lettkokte havregryn

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram et muffinsbrett og ha i 12 former.
  • Skjær plommene i mindre biter, fjern steinene.
  • Rør sammen soyamelk og maisstivelse i en bolle, slik at maisstivelsen løser seg helt opp. Rør inn olje, sukker, bakepulver, natron og vanilje. Ha deretter i hvetemel, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en tyktflytende røre. Det er viktig å ikke vispe for mye her, da kan muffinsene bli litt seige.
  • Vend plommebitene inn i røren, og fordel røren i muffinsformene. Ha på smuldretopping (oppskrift under), sett i ovnen og stek i 23-25 minutter.

Smuldretopping

  • Rør sammen margarin, kanel og sukker slik at det blir helt jevnt. Rør deretter inn havregrynene.
Keyword muffins, plommer