Pulled jackfruit sandwich oppskriftsbilde
Print Pin

Pulled jackfruit BBQ-sandwich

Rett hovedrett
Kjøkken amerikansk
Tema jackfruit
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 35 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 boks jackfruit i lake eller vann. Ikke i sirup.
  • 1 ts chilipulver eventuelt chilisaus
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0,5 røkt paprikapulver kan sløyfes
  • 1 ss soyasaus
  • 1,5 dl bbq-saus pluss ekstra til topping
  • 1,5 dl vann
  • litt olje
  • 2 burgerbrød eller 4 brødskiver
  • 2 ss vegansk aioli
  • salat

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en relativt stor ildfast form.
  • Hell laken av jackfruiten, og skyll bitene i litt kaldt vann.
  • Visp sammen chilipulver, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, røkt paprikapulver, soyasaus, bbq-saus og vann i en gryte. La det koke opp, ha deretter i jackfruitbitene, og la dem koke i 10-15 minutter. Når de begynner å bli myke, bruker du to gafler til å dra bitene fra hverandre. Skru av varmen.
  • Ha litt olje i den ildfaste formen, og ha jackfruiten over i den. Sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter, til det begynner å bli gylne topper. Det er lov å vende på jackfruiten underveis.
  • Servér den i brød med aioli, salat og gjerne litt mer bbq-saus på toppen.