Vegansk BLT med rispapirbacon
Print Pin

Rispapirbacon

Tynne, sprø strimler som smaker salt, røykt og digg!
Tema bacon
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 10 minutes

Ingredienser

  • 8 ark rispapir
  • 2 ss olje
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 ts røkt paprikapulver

Til BLT-sandwichen

  • 4 store tomater eller en haug små
  • 8 skiver focaccia eller surdeigsbrød
  • 4 ss vegansk aioli
  • salat

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en stekerist med bakepapir.
  • Skjær rispapiret i strimler med en skarp kniv. Rør sammen de andre ingrediensene i en bolle. Fyll en annen bolle med vann.
  • Legg to striper rispapir oppå hverandre. Dypp dem raskt i vannet slik at de klebes mot hverandre. Tørk av overflødig vann og legg de i marinaden. Legg dem deretter på risten med bakepapir. Gjenta med alle rispapirstrimlene. Pensle resten av marinaden på for ekstra mye smak.
  • Bak i ovnen i 7-9 minutter, eller til de er sprø. 
  • Halvveis i steketiden vil de begynne å se ferdige ut, derfra er det ekstra viktig å følge med når de blåser seg opp litt, for å få de ut av ovnen før de brenner seg.

Vegansk BLT-sandwich

  • Skjær tomatene i tykke skiver.
  • Smør aioli på brødskivene. Legg på salat, tomater og rispapirbacon på halvparten av skivene, legg de andre over, og sandwichen er klar til å nytes.

Kommentarer

Rispapirbacon oppbevares i lufttett beholder på romtemperatur – de er bra i opp til tre dager.