Veganske crispy jackfruit pancaces_oppskrift
Print Pin

Crispy jackfruit pancakes (på norsk)

Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.
Rett hovedrett
Kjøkken kinesisk
Tema jackfruit
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 40 minutes
Totalt tidsbruk 1 hour
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 boks jackfruit i lake eller vann, ikke i sirup
  • 2 vårløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • olje til steking
  • 2 ts kinesisk femkrydder-blanding
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • hoisin-saus
  • eventuelt litt szechuan-pepper
  • 1 agurk
  • noen stilker koriander
  • kinesiske pannekaker eventuelt hvetetortillas
  • 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte

  • Sil laken av jackfruiten og skyll den i litt vann. Legg den over på kjøkkenpapir for å tørke av vannet.
  • Skjær vårløk i tynne ringer. De hvite skal du bruke i stekingen, de grønne sparer du til topping. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Varm opp litt olje i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Ha i det hvite fra vårløken, hvitløk og ingefær, og la det surre i noen minutter slik at det blir mykt. Ha deretter i krydderblandingen og la det hele surre i et par minutter til.
  • Tilsett jackfruit, og ha i soyasaus, sesamolje, riseddik og et par spiseskjeer hoisinsaus. Vend alt godt sammen, og la det surre i gryten i 10-15 minutter, til jackfruiten begynner å bli myk. Dersom pannen blir for tørr kan du ha i litt vann underveis. Smak eventuelt til med litt szechuan-pepper.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bruk to gafler til å dra jackfruiten fra hverandre i gryta. Rør godt sammen slik at all sausen og smaken kommer med, legg deretter frukten ut over stekebrettet. Topp gjerne med litt mer hoisin-saus, det er veldig godt. Sett i ovnen og stek i 20-30 minutter, vend på blandingen underveis slik at den ikke brenner seg.

Servering

  • Skjær agurk i strimler og finhakk koriander. Varm opp pannekakene (eller tortillaene) etter anvisning på pakken.
  • Når jackfruiten er ferdig i ovnen servérer du den med pannekaker, mer hoisin-saus, agurk, det grønne fra vårløken, koriander, sesamfrø, og eventuelt mer szechuan-pepper.
  • Spis og kos deg!

Kommentarer

Tips: Vil du lage retten på forhånd? Gjør til og med stekingen i gryta og å rive jackfruiten fra hverandre, kjøl ned og oppbevar i kjøleskap. Da kan du gjøre ovnsstekingen rett før servering. 
Enda et tips: Du kan lage egne pannekaker om du ønsker det. Her er en oppskrift jeg synes ser bra ut.