Trifle med banan og sjokolade
Print Pin

Trifle med banan og sjokolade

Nydelig dessert der kakebunn, sjokoladekrem og banan ligger lagvis. Lag den i porsjonsglass eller i en stor skål.
Rett dessert
Kjøkken britisk
Tema trifle
Forberedelser 15 minutes
Totalt tidsbruk 15 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl plantefløte til visping f.eks, Alpro rød eller Gryr
  • 2 ss kakaopulver
  • eventuelt litt søtning
  • 2 bananer
  • 50 g melkefri sjokolade
  • avskjær eller rester av sukkerbrød, sjokoladekakebunn etc eventuelt kan du bruke kjeks som ladyfingers

Framgangsmåte

  • Visp fløten stiv. Visp til slutt inn kakaopulveret og eventuelt litt søtning.
  • Skjær bananene i skiver, riv sjokoladen (bruk rivjern eller ostehøvel, f.eks.) og del kakebunnen i mindre biter.
  • Legg kakaebunn, banan og sjokoladekrem lagvis i porsjonsskåler eller en stor skål. Topp med revet sjokolade og voila! Ferdig!
  • Trifelen kan serveres med en gang, eller stå noen timer i kjøleskap. Da vil kremen trekke litt inn i kakebunnen, slik at det blir enda mer smak av den.