pulled jackfruit gyros oppskrift
Print Pin

Pulled jackfruit-gyros

Nydelig gresk rett med jackfruit, stekte poteter, tzatziki og salat i pitabrød.
Rett hovedrett
Kjøkken gresk
Tema gyros, jackfruit
Forberedelser 15 minutes
Koke-/steketid 40 minutes
Totalt tidsbruk 55 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 boks jackfruit i lake (NB ikke kjøp den i sirup til denne retten)
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker oregano (ev. 1 ss tørka)
  • 4 poteter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts kanel
  • 1 ss sirup f.eks. lønnesirup
  • 1,25 dl vann
  • 2 flate pitabrød eller 4 med "lommer"
  • tzatziki
  • salat
  • tomater, rødløk, agurk etter hva du har og/eller foretrekker

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni den ene tredjedelen av det inn med bitte litt olje.
  • Sil laken av jackfruiten og skyll den litt i kaldt vann.
  • Finhakk løk, hvitløk, chili og oregano. Skjær potetene i båter. Fordel potetene ut den tredjedelen av stekebrettet som har olje på seg og krydre med litt salt og pepper. Potetene skal stekes i ovnen når jackfruiten er ferdig kokt, det tar ca. 15 minutter. Dersom du liker godt stekte poteter (eller har skåret veldig tykke båter) kan du sette dem inn tidligere.
  • Varm opp 1 ss olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk, chili, paprikapulver, røkt paprikapulver og salt, og la det steke i noen minutter. Ha deretter i jackfruiten og stek den med blandingen i 2-3 minutter.
  • Ha i kanel, og hell på sirup og vann. La det koke opp, og koke til all væsken er absorbert. Vend på det hele underveis slik at jackfruiten får krydder på alle sider.
  • Skru ned varmen og bruk to gafler til å dra jackfruitbitene fra hverandre. Rør dem godt sammen med løken, urtene og krydderet som ligger igjen i pannen, og hell deretter alt over på stekebrettet ved siden av potetene.
  • Sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Vend på blandingen underveis i steketiden slik at toppene ikke blir brent.
  • Gjør klar brød, tzatziki og salat mens det står i ovnen. Når jackfruit og poteter er klare har du alt i pitabrød, bretter sammen så godt du kan og nyter retten rykende varm.