vegansk blomkålgrillspyd
Print Pin

Blomkålgrillspyd

Blomkålgrillspyd ser omtrent ut som grillet kylling - men det smaker ooooh så mye bedre. Og det beste av alt? Det er laget av planter.
Rett grillmat
Kjøkken amerikansk
Tema blomkål
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Grilling 15 minutes
Antall 8 grillspyd

Ingredienser

  • 2 blomkål
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl usøtet soyamelk
  • salt
  • pepper
  • 8 grillspyd
  • 2 dl BBQ-saus
  • eventuelt litt bladpersille

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del blomkålene i buketter, prøv å få dem så like som mulig i størrelse. Litt mindre buketter er enklere å grille enn større, og jeg anbefaler veldig å prøve å holde størrelsen nede her.
  • Rør sammen hvetemel, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Dypp blomkålbukettene i blandingen, fordel dem deretter utover på stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 15 minutter.
  • Bløtlegg grillspydene i vann. Når blomkålene er ferdig i ovnen, og har fått kjølt seg ned litt, trer du dem på grillspydene. Pensle med barbequesaus og legg på grillen.
  • Grill i 4-5 minutter på hver side.
  • Før servering topper du grillspydene med resten av sausen. Finhakk eventuelt bladpersille og ha på toppen.