Nudler med brokkoli
Print Pin

Nudler med brokkoli i en knallgod saus

Lettvint og smaksrik nudelrett som du lager på 1-2-3!
Siden oppskriften går skikkelig fort når du kommer i gang, anbefaler jeg å gjøre all kuttingen først, og gjøre alt du kan klart før du begynner med steking og koking.
Rett hovedrett
Kjøkken asiatisk
Tema nudler
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 25 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • litt olje
  • salt
  • 3 ss cashewnøtter
  • 200 g nudler jeg har brukt hvetenudler med tilsatt chili på bildene
  • 1 ss sesamfrø

Tahinisaus

  • 2 toppa ss tahini
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 lime (juicen fra)
  • eventuelt litt salt

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær brokkoli i små buketter. Skrell stilken og skjær den i enda litt mindre biter enn bukettene. Skjær gulrot i lange, tynne strimler. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander. Lag sausen (oppskrift under).
  • Ha brokkolien på ca. halvparten av stekebrettet. Ha litt olje og litt salt over, vend sammen. Legg cashewnøttene på den andre delen. Sett i ovnen og stek i 5-7 minutter, pass på at nøttene ikke blir brente.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken.
  • Rør sammen sausen, nudler, brokkoli, nøtter, gulrot, vårløk og koriander. Dryss sesamfrø på toppen, og retten er klar.

Tahinisaus

  • Rør sammen tahini, soyasaus, sesamolje og limesaft. Smak eventuelt til med litt salt.