veganske rosinboller
Print Pin

Veganske rosinboller

Rett bakst
Kjøkken norsk
Tema boller
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Antall 8 boller

Ingredienser

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl havremelk eller annen plantemelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 dl rosiner

Framgangsmåte

  • Bland  melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.

  • Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.

  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel, fordel rosinene jevnt utover, rull sammen og skjær i åtte like store skiver. Form dem til boller med hendene og fordel utover stekebrettet.

  • Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med litt mer havremelk, og stek i 10-15 minutter. Avkjøl før pynting.