spagetti med tomater og hvitløk
Print Pin

Spagetti med tomater og hvitløk

Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema pasta
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 30 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 429kcal

Ingredienser

  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker oregano
  • 200 g småtomater eller større tomater kuttet i biter
  • 1 ts chilisalt eller 1 ts salt + 0,5 ts chiliflak
  • 2 ss rapsolje gjerne en kaldpresset
  • 200 g spagetti eller annen pasta
  • 2 ss pinjekjerner

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 120 grader og finn fram en mellomstor ildfast form. (se forslag til andre steketemperaturer i kommentarene under)
  • Finhakk hvitløk, grovhakk oregano. Ha i den ildfaste formen sammen med tomatene. Krydre med chilisalt og hell på rapsolje. Sett i ovnen og stek i ca. 30 minutter - til tomatene begynner å få brune flekker og du ser at saften renner litt ut.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken, prøv å time det slik at den er ferdig samtidig som tomatene. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på medium til høy temperatur.
  • Sil vannet av pastaen, og ha i alt fra den ildfaste formen. Vend det godt sammen, servér med en gang. Topp med pinjekjerner og eventuelt litt ekstra oregano.

Kommentarer

Steker du tomatene på 120 grader, må de stå i ovnen en god stund før de er ferdige, men til gjengjeld blir de ekstra gode. Men altså - det går helt fint å sette ovnen på 180 grader, da trenger de ikke lenger tid enn det tar å koke pastaen.