proteinpannekaker
Print Pin

Proteinpannekaker med Barebells Hazelnut Nougat

Kjempegode pannekaker med proteinbar både i røren og i pålegget.
Rett frokost
Kjøkken amerikansk
Tema pannekaker
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 3 porsjoner

Ingredienser

  • 3 ss nøytral olje + ekstra til steking
  • 3 dl havremelk
  • 4 ss kikertmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl rugmel

  • 1 Barebells Hazelnut Nougat

Topping

  • 1 Barebells Hazelnut Nougat
  • 0,5 dl havremelk
  • 1 banan

Framgangsmåte

  • Visp sammen olje, havremelk, kikertmel, bakepulver, søtning og salt i en bolle, slik at det ikke er noen klumper igjen. Ha deretter i hvetemel og rugmel, og visp det kjapt sammen til en jevn røre.
  • Skjær proteinbaren i to på langs, skjær deretter hver del i to på langs, slik at du har fire lange staver. Skjær disse i små biter på tvers. Vend bitene inn i røren med en spiseskje. La røren svelle i et kvarter før steking.
  • Varm opp margarin eller olje til medium temperatur i en stekepanne. Det er viktig at pannekakene blir gjennomstekte (hvis ikke gir kikertmelet en litt bitter smak), derfor steker vi dem heller litt lengre på litt lavere temperatur enn vanlig.
  • Ha i ca 4 ss røre per pannekake. Stek på den ene siden til de stivner i kantene og litt oppå. Vipp pannekaken forsiktig rundt og stek i et par minutter på den andre siden og (her må du nesten prøve deg litt fram. Ulik komfyr og varme vil gi litt forskjellige resultater).

Topping

  • Grovhakk proteinbaren. Ha bitene i en gryte, hell på melk og varm det opp på svak temperatur. Når det begynner å smelte, rører du med en sleiv, til du får en relativ jevn, smørbar masse. Ha i litt mer melk om det blir for tykt.
  • Skjær banan i skiver.
  • Smør pålegget på pannekakene, topp med bananskiver, og spis med en gang.