Go Back
banandessert

Banandessert

Herlig banandessert med bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade.
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
avkjøling 1 hr
Total Time 1 hr 20 mins
Course Dessert
Cuisine American
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 bananer godt modne
  • 3 ss maisstivelse
  • 0,5 dl sukker + ekstra til kremen
  • 0,5 ts vaniljepulver/ren vanilje
  • 4 dl kokosmelk eller annen plantemelk
  • 2 dl plantefløte til visping
  • 50 g melkefri sjokolade

Instructions
 

  • Finn fram en 4 porsjonsskåler eller 1 litt større skål som tåler å få kokende væske hellet over i seg.
  • Skrell den ene bananen, og mos innmaten godt. Ha i en gryte, og rør inn maisstivelse, sukker og vanilje. Prøv å få det så jevnt som mulig. Hell i melken, visp godt sammen, og la det hele koke opp under visping. Etter noen minutter med koking vil blandingen tykne. Kok et par minutter til, ha deretter gryten av varmen.
  • Fordel den tyktflytende massen over i skåler.
    Jeg brukte glass her, og i frykt for at de skulle knuse lot jeg puddingen avkjøles litt i gryta. I tillegg holdt jeg glassene rett over dem, slik at dampen dekket innsiden av dem. Deretter helte jeg over puddingen. Dette lærte jeg for hundre år siden på heimkunnskapstimen, og jeg aner ikke om det funker. Bruker du noe som garantert tåler varme er det bare å helle rett i.
  • Avkjøl puddingen, da stivner den mer. Før servering skjærer du den andre bananen i skiver, pisker fløten (og eventuelt litt sukker) til stiv krem, og river eller hakker sjokoladen.
  • Topp puddingen med bananskiver, krem og sjokolade. Servér med en gang - eller la banandesserten stå i kjøleskap i opp til et døgn.
Keyword bananer