squashfries
Print Pin

Squashfries

Ny vri på burgertilbehøret - eller herlig smårett med en god dipp til.
Rett snacks
Kjøkken amerikansk
Tema fries
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 squash
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl brødsmuler eller griljermel eller pankosmuler
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ts chilisalt eller 1 ts salt og litt chilipulver etter smak
  • eventuelt en dipp til servering

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. For ekstra sprø fries kan du gni dette inn med litt olje.
  • Skjær squashen i staver, prøv å få dem så like som mulig i størrelse slik at de vil stekes jevnt.
  • Visp sammen mel og vann i en bolle, rør sammen brødsmuler, næringsgjær og chilisalt på en tallerken. Har du ikke næringsgjær kan du variere med andre smaker, f.eks. løkpulver, hvitløkspulver og gode urter.
  • Dypp squashstavene først i den våte røren, deretter i brødsmuleblandingen. Fordel dem utover stekebrettet.
  • Stek i ovnen i ca. 20 minutter, vend på stavene halvveis i steketiden.
  • Serveres varme.