pasta med mandler
Print Pin

Pasta med rista mandler

Dette er en kjapp og god pastarett. Den blir virkelig ferdig på 1-2-3, og passer godt som en rask hjemmekontorlunsj. Den gode smaken får vi fra rista mandler, hvitløk, chili, basilikum og sitron.
Har du lyst å snike inn litt grønnsaker, så går det helt fint. For eksempel kan du steke litt sopp i pannen med hvitløken, eller hive noen småtomater i ovnen ved siden av mandlene. Stekte skiver og squash og aubergine er også digg i.
Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema pasta
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 25 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 381kcal

Ingredienser

  • 4 ss mandler
  • 200 g spagetti eller annen pasta
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • noen stilker basilikum
  • 1 ss olje til steking gjerne en med god smak
  • 1 ts salt
  • 0,5 sitron (saften fra)

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Grovhakk (virkelig, de trenger ikke bli hakka godt) mandlene og fordel dem utover brettet. Sett i ovnen i ca. 5 minutter, mandlene skal bli gylne men ikke brent.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk hvitløk og chili, grovhakk basilikum. Legg gjerne litt basilikum til side til pynt.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en stekepanne. Ha i hvitløk og chili, og la det surre litt. Ha i basilikum og de rista mandlene. Rør alt godt sammen, og vend deretter inn pastaen. Press i sitronsaft, smak eventuelt til med litt mer salt, og servér retten med en gang.