vegansk squashcurry
Print Pin

Squashcurry

Nydelig gryte med squash, quinoa og kokosmelk.
Rett hovedrett
Kjøkken indisk
Tema gryterett
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 30 minutes
Totalt tidsbruk 40 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 ss olje
  • salt
  • pepper
  • 1,5 dl quinoa
  • 1 porsjon rød currypaste (indisk variant) se oppskrift under. Bruker du currypaste fra glass holder det med 2 ss.
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller mer kokosmelk
  • 4 stilker koriander
  • 2 ts tørka chiliflak

Currypaste

  • 6 småtomater eller 2 store
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 8 stilker koriander
  • 1 ss olje
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt ingefær ev. 2 cm fersk

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær squashen i to på langs, og deretter i halvsirkler. Gni inn bakepapiret med olje, fordel squashen ut over på brettet, krydre med salt og pepper og sett i ovnen. De skal steke i 20-25 minutter, snu dem ca. halvveis i steketiden.
  • Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  • Ha en gryte på medium temperatur, og ha i currypasten (oppskrift under). La den surre i 2-3-4 minutter, til det begynner å lukte godt. Ha deretter i kokosmelk og eventuelt vann med buljongpulver, og la det koke opp. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Når squashen er ferdig i ovnen, har du den over i gryta med sausen. Vend alt godt sammen. Servér sammen med quinoa, topp med koriander og chiliflak.

Currypaste

  • Skjær tomatene i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.

  • Ha olje i en bolle, og ha i alt det du akkurat kuttet. Mos det godt med en gaffe (du kan også bruke foodprocessor eller blender til dette). Rør deretter inn resten av ingrediensene.