Print Pin
4 from 1 vote

One pot-pastagrateng

Alt i ett-form med pasta, sopp og spinat i en kremet saus.
Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema pasta
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 50 minutes
Totalt tidsbruk 55 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 536kcal

Ingredienser

  • 6 sjampinjong eller aromasopp
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 50 g spinat
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 100 g vegansk kremost eventuelt cashewkrem eller vegansk fraiche
  • 2 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 dl erter
  • 200 g pasta
  • eventuelt litt basilikum eller bladpersille til servering

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en stor ildfast form.
  • Skjær sopp i skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk, vask og grovhakk spinat.
  • Rør ut buljongterning/-pulver i vannet, slik at det blir helt oppløst. Ha kremosten og litt av denne buljongen i den ildfaste formen, og vips det ganske jevnt. Rør deretter inn resten av buljongen og næringsgjæren.
  • Tilsett sopp, sjalottløk, hvitløk, spinat, erter og pasta og vend alt godt sammen. Dekk formen til, sett i ovnen og stek i 40. minutter. La den til slutt stå 10 minutter i ovnen uten å være tildekket.
  • Servér pastagratengen med en gang, eventuelt med et lite dryss basilikum eller bladpersille på toppen.