vegansk potetsuppe med kikerter
Print Pin

Potetsuppe med sprøstekte kikerter

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.
Rett hovedrett
Kjøkken fransk
Tema suppe
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl kikerter se kommentarer under
  • olje til steking
  • salt
  • pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 løk eller 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 vårløk
  • 800 g poteter
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 2 laurbærblad

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader. Ha kikertene i en liten ildfast form, ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver og chilipulver, og vend alt godt sammen. Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter – kikertene skal bli gylne men ikke brente.

  • Grovhakk løk, hvitløk og persille, og skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger.

  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).

  • Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper. Servér suppen rykende varm med kikertene og resten av persillen på toppen.

Kommentarer

Kikerter: enten 2 dl fra boks eller 1 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv