blomkålvinger i asiatisk klementinsaus
Print Pin

Blomkål i klementinsaus

Ovnsbakte blomkål i en nydelig saus med asiatisk vri.
Rett hovedrett
Kjøkken asiatisk
Tema klementinsaus
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 30 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 654kcal

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje til steking
  • 1 dl quinoa
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts rød chiliflak
  • 2,5 dl klementinsaft se kommentarer under
  • 3 ss sirup
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss maisstivelse
  • 4 cm purre eller vårløk
  • 1 ss sesamfrø

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Del blomkål i buketter, og skjær stilken i 3-4 like store biter. Rør sammen mel, vann og salt. Gni inn bunnen på den ildfaste formen med 1 ss olje.
  • Vend blomkålbukettene i røren og fordel dem utover i formen. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne og fine - det tar cirka 20 minutter.
  • Tilbered quinoa etter anvisning på pakken.
  • Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Varm opp 1 ss olje i en stekepanne eller gryte. Ha i hvitløk, ingefær og chiliflak, og la det surre i noen minutter. Her er det okei å være litt tålmodig sånn at det rekker å bli mykt før du har i resten.
  • Hell på klementinsaft, sirup, soyasaus og maisstivelse, og visp det sammen til en jevn saus. Når den koker opp vil den tykne en del. La den deretter putre på relativt lav varme til blomkålen er ferdig.
  • Skjær purre i tynne skiver. Dersom den er tykk (som den sannsynligvis er), er det greit å skjære den i to eller fire på langs først.
  • Vend ferdigstekt blomkål i sausen. Server med quinoa, dryss purre og sesamfrø på toppen.

Kommentarer

For å få 2,5 dl klementinsaft trenger du 5-7 klementiner. Du kan også bruke appelsiner, da holder det nok med 2-3. Har du for lite kan du supplere med litt vann.