vegansk gulrotsuppe med linser og ingefær
Print Pin

Gulrotsuppe med linser

En varmende, krydret suppe som både metter og smaker godt.
Rett hovedrett
Kjøkken asiatisk
Tema suppe
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 396kcal

Ingredienser

  • 0,5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili eventuelt ekstra til pynt
  • 2 cm ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 dl tørka røde linser
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver
  • 1 dl kokosmelk eventuelt ekstra til pynt
  • salt
  • 4 stilker koriander

Framgangsmåte

  • Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Vask (eventuelt skrell) gulrøttene.
  • Ha olje i en gryte på medium til høy temperatur. Ha i løk, hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og sennepsfrø, og la det surre i 4-5 minutter.
  • Tilsett gulrøttene og linsene, og hell på vann med buljongpulver og la det koke opp.
  • Kok suppen til linsene går i oppløsning, det tar 10-15 minutter.
  • Hell på kokosmelk, kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt.
  • Servér suppen rykende varm, med koriander og eventuelt litt ekstra kokosmelk og chili på toppen.